Açık Ofis Planlarının Avantajları ve Dezavantajları

Açık ofis planı, birden fazla çalışanın aynı ortamda ve duruma göre aynı masada beraber çalıştığı plan türüdür. Birçok şirketin uyguladığı açık ofis planları çeşitli şekillerde ve durumlarda amaca uygun şekilde uygulanabilir. Bu plan şeklinin avantajlarının yanında dezavantajları da bulunur.

Açık ofis planları, iletişimde olma gerektiren iş kollarında fiziksel engelleri en aza indiren hızlı bilgi paylaşımına elverişli bir iş ortamı sağlar. Çoğunlukla hareketli mobilyalardan oluşan açık ofis planında modüler tasarımlar sayesinde plan istenilen şekilde yeniden düzenlenebilir, eklenebilir ve çıkarılabilir. Birçok çalışan ayrı odalara gerek kalmadan aynı ortamda çalışabildiği için mekandan da tasarruf sağlar.

Elbette birçok avantajın yanında açık ofis planının getirdiği bazı dezavantajlar da bulunmaktadır. Bunlar arasında gürültü, konsantrasyon düşüklüğü, mahremiyet sorunları, uyumsuzluk ve iletişim problemleri sayılabilir.

Açık ofis planı; sektöre, çalışan profiline ve bulundukları işin gereksinimine göre uygulandığı takdirde esnek, şeffaf, başarılı ve işbirliğine uygun bir çalışma ortamına katkıda bulunur.

Next
Next

Proust Etkisi