Home Office

İşyerlerinde, özellikle pandemiyle geçici olarak başlayan evden çalışma modeli, bazı şirketlere sağladığı kolaylıklar nedeniyle benimsenerek kalıcı hale gelmiştir. Home-office çalışma, evlerde çalışma odaları veya alanları yaratmak için çalışanları motive etmiş ve mobilya ihtiyacı oluşturmuştur.

Home-office çalışmanın optimum bir şekilde gerçekleşebilmesi için uygun bir çalışma alanı, ergonomik mobilyalar, fonksiyonel depolama birimleri gerekebilir. Ayrıca, teknoloji entegrasyonu da mimari yerleşimde dikkate alınması gereken bir unsurdur. Kullanılacak masalarda elektrifikasyon en estetik biçimde yapılmalı ve gizlenmelidir.

Evlerde oluşturulan çalışma alanları ne kadar konfor, estetik ve rahatlık sağlayabilirse kullanıcının motivasyonu da o kadar artacaktır. Bu hususta oda içerisinde kullanılan renkler, aksesuarlar, bitkiler ve aydınlatma elemanları da büyük önem taşımaktadır. Her bir öğeyi minimal ve ihtiyaca uygun düzeyde tutmak yararlı olacaktır. Bununla birlikte olası gürültü problemlerinin önüne ses yalıtım malzemeleri ile geçilebilir.

Ofislerden home-office’e geçişte iç mimari ve mobilyalar yeniden şekillenmiş, sektörde bu ihtiyaca yönelik üretim ve çözümler ortaya çıkmıştır. Kullanıcı deneyimini arttırmaya yönelik çalışmalar alanın olabilecek en uygun şekilde yeniden oluşturulmasıyla verimliliğin en üst seviyeye çıkmasını sağlar.

Previous
Previous

Resepsiyon Alanları ve Karşılama Bankoları

Next
Next

İç Mimaride Geleneksel Malzemeler: Metal