Resepsiyon Alanları ve Karşılama Bankoları

Resepsiyon alanları bir firmanın ziyaretçileriyle ilk kez temasta bulunduğu ve ilk izlenimi oluşturduğu alanlardır. Bu yüzden bu alanların tasarımı firmanın tanıtımında belki de en önemli yere sahiptir.

Karşılama alanlarında olabildiğince markanın kimliğini vurgulayan renk ve tema, aydınlatma ile desteklenmelidir. Bu alana uygun ve etkileyici bir duvar dekorasyonu tasarlanmalı ve markanın logosu mutlaka yer almalıdır.

Bu bölümde kullanılacak olan karşılama bankosu seçiminde işlevsellik ve estetik bir arada ele alınmalıdır. Banko amacına uygun şekilde sürdürülebilir ve kaliteli malzemeler kullanılarak (doğal ahşap ve lake gibi) tasarlanmalıdır. Banko içerisinde teknolojik elemanların kablolarını gizleyecek biçimde elektrifikasyon sistemleri çözülmelidir. Ayrıca bankonun ön kısmındaki yükseklik müşteri ile iletişimi kolaylaştıracak kadar alçak ve banko arkasına gizlenmesi istenen ekipmanı saklayacak şekilde yüksek olmalıdır. Bankonun yerleştirileceği alan girişten kolaylıkla görülebilmeli, yönlendirmeye ihtiyaç duyulmayacak şekilde olmalıdır. Böylece hem ziyaretçiler hem de çalışanlar için optimum hizmet sağlanabilir.

Çeşitli sektörlerin ihtiyaçlarına göre düzenlenebilecek bu alanda depolama alanları, teknolojik sistemler, konforlu oturma grupları, tv ünitesi, yan sehpalar, bilgi stantları, çay-kahve istasyonları, atmosferi zenginleştirecek bitki ve dekorasyonlar, mekana özgünlük katacak sanatsal tablolar, akışta bir mekan olacağı için hijyenik ve kolay temizlenebilir yüzeyler tercih edilmelidir.

Resepsiyon alanında firma hakkında ilk fikirlerini edinen ziyaretçi ve müşteriler en iyi şekilde karşılanmalı, gerektiğinde uzun beklemelerde dahi sıkılmayacakları konforlu bir alan tasarlanmalıdır.

Previous
Previous

Bilgi Teknolojileri ve İç Mimarlık

Next
Next

Home Office