Ofis Masası Seçimi

Günümüzde vaktimizin çoğu ofislerde ve ofis masalarımızda geçmektedir. Farklı masa tipleri farklı amaçlara hizmet edebilir, bu sebeple kullanım alanıza göre içerisinden size en uygun olanı seçebilirsiniz.

Eğer gün içerisinde, masanızda birkaç saat veya daha az vakit geçiriyorsanız ve prestij söz konusu değilse uygun fiyatlı ve küçük bir masa yeterli olabilir. Ancak günün tamamı masa başında geçiyorsa büyüklük, kalite, fonksiyon gibi birçok detay önemli hale gelecektir. Örneğin; masa üzerinde aksesuar, laptop, kitap ve dergiler de bulunacaksa masanın daha büyük tercih edilmesinde fayda vardır. Fakat yalnızca laptopta iş yapıyorsanız konsantrasyonunuzu bozmayacak şekilde küçük bir masada çalışabilir ve böylece oda içerisinde kullanacağınız diğer ekipmanlara alan tanıyabilirsiniz.

Boyutları gibi şekilleri de masaların kullanım şeklini etkiler. Düz masalar, kendi içlerinde de bir araya getirilebilir ve modüler olarak kullanılabilir. Böylece yerden kazanmak için avantajlıdır ve basit çözümler sunar. Yay kesimli masalar, çalışanın masaya hakim olabilmesine olanak sağlar ve masaya yakınlaştırırken postürünüzü de korumanızı sağlar. L şeklinde yani etajerli masalar, depolama alanına kalkmadan ulaşmanıza olanak tanır ve ziyaretçi ağırlanan yerlerde daha resmi bir görüntü yaratır.

Masanın materyali odanın geneliyle uyum sağlarken, sürdürülebilir ve bakımı kolay olmalıdır. Gösterişin ön planda olduğu alanlarda (resepsiyon ve makam odaları) doğal malzemeler tercih edilmesi hem şıklık hem de kalite katacaktır. Ortak çalışma alanlarında da malzeme seçiminde suntadan kaçınmak uzun süre kullanım ile tasarruf sağlayacaktır.

Son olarak, teknolojinin gelişmesiyle beraber mobilya aksesuarları da artmış ve çeşitlenmiştir. Bu tarz yardımcı ekipmanlar ofislerde pratik kullanım ve estetik görüntüyü hedeflemektedir. Örneğin, kablo geçişleri, omurgalar, ses sistemleri, şarj istasyonları, özel elektrifikasyon sistemleri gibi ekipmanlar sonradan veya alınırken masalara eklenebilir. Böylece hem kişiselleştirilmiş hem de gereksiz hiçbir uzantının olmadığı her şeyin tamı tamına uyum sağladığı masalara sahip olursunuz.

Previous
Previous

Proust Etkisi

Next
Next

Mekan Algısını Güçlendirmek