Toplantı Odaları ve Dekorasyon

Tam ekipmanlı ve estetik bir toplantı odası müşteri ve misafirleri etkilerken çalışanların da iletişimini arttıran bir atmosfer yaratır. Bu ortam oluşturulurken mobilyalar, aydınlatma ve ofisin stiline uygun bir estetik anlayışı önem taşır.

Toplantı odaları için mobilya seçimi yapılırken mekanın büyüklüğü göz önünde bulundurulmalıdır. Örneğin; küçük bir odada oval veya yuvarlak hatlı bir toplantı masası kullanmak dikdörtgen bir toplantı masasından daha fazla yer kazanımı sağlar. Toplantı odasında eğer ihtiyaç varsa depolama alanları da düşünülmelidir. Toplantı koltukları hem göz hitap etmeli hem de saatler süren toplantılar da olabileceği varsayılarak ergonomik tercih edilmelidir. Rahat ettirilen müşteriler, misafirler veya çalışanlar böyle bir ortamda fikirlerini daha iyi bir şekilde sunabilirler.  

Toplantı odalarında aydınlatma konusu da önem arz eder. Güçlü ve çarpıcı ışık ve ışık kaynakları göz yoracağından ötürü tercih edilmezken okuma ve görme açısından mekanın doğal aydınlığı da hesaba katılırak en optimum aydınlatma sağlanmalıdır.

Aksesuarlar, uygun ekipmanlar (hareketli ekranlar, projeksiyon, mikrofon, hoparlör vs.), depolama alanları, toplantı masası ve toplantı koltukları ile tamamlanan iç mimari, fikirlerin ortaya serilip değerlendirileceği verimli ve formal bir buluşma alanını oluşturmuş olur.

Previous
Previous

Mekan Algısını Güçlendirmek

Next
Next

Ofis Depolama Çözümleri