Ofis Depolama Çözümleri

Ofis iç mekan tasarımlarda düzen ve uyumluluğu en üst seviyeye taşımak için her alana uygun biçimde depolama çözümleri sunmak gerekir. Depolama; ihtiyaca ve alanın büyüklüğüne göre duvara monte raflar, evrak klasör dolapları, çekmeceli üniteler, kitaplıklar, masa yanı etajerler, hareketli kesonlar, büfeler, depolama kutuları ve sepetleri ile çözülebilir.

Depolama doğru şekilde sağlandığında ekipman ve dokümanları saklarken aynı zamanda alandan tasarruf etmeye ve ortama sofistike bir atmosfer sağlamaya yardımcı olabilir. Örneğin; Küçük bir ofiste depolamayı raf ve duvar monte dolaplar ile dikey hale getirmek daha karlı olabilirken büyük bir ofiste birçok kısa dolapla mekan algısı oluşturulur, bir yandan da bitkilere veya dekoratif elemanlara yer açacak ferah bir atmosfer sağlanır.

Depolama çözümleri tercih edilirken ürünlerin stoklanmaya mı yoksa sergilenmeye mi daha müsait olacağına karar verilmelidir. Eğer ofiste depolanacak malzemelerde mahremiyet istenirse kapalı dolaplar daha sık tercih edilir. Ancak açık raflar da ürünleri, bibloları, çerçeveleri ve ödülleri sergilemeye veya hoş bir kitaplık yaratmaya katkıda bulunabilir. Bunların yanı sıra amacına özgü şekilde ve özel ölçülerde depolama alanları dengeli bir biçimde de tasarlanabilir.

Depolama elemanları ofisin ortamına ve diğer ofis mobilyalarına uygun şekilde, uzun vadeli kullanıma uygun sürdürülebilir malzemelerden tercih edilmelidir. Ofis ortamında en sık tercih edilen malzemeler doğal ahşap kaplamalar ile mdf lam kaplamalardır. Mdflam dolaplar daha hesaplı ve fonksiyonel olabilir. Ahşap gibi görünen birçok çeşide de sahiptir. Bakım gerektirmez, çizilmez ve su geçirmez bir yüzeye sahiptir. Uzun süreli ve çokça kullanılacak alanlarda tercih edilebilir. Ahşap kaplama ve cilalı ürünler, ince bir tabaka gerçek ahşap üzerine cila çekilerek yapılır. Daha klas ve bütün bir görüntü verir. Yaşayan bir materyal olduğundan dolayı zaman içinde doğal renk geçişleri olabilir. Lamine kadar sert bir yüzey sağlamaz, bu nedenle daha seyrek kullanılacak yerlerde uygulanabilir.

Depolamada erişim konusu da önemlidir. Yakınınızda bulunması gereken malzemeler el yordamıyla uzanabileceğiniz mesafede olmalı veya yerleri değişkenlik gösterenler mobil olmalıdır.

Ofis tasarımında bütüncül bir şekilde değerlendirildiğinde depolama çözümleri hem estetik katar hem de fonksiyonel anlamda performansı arttırır.

Previous
Previous

Toplantı Odaları ve Dekorasyon

Next
Next

Ofislerde Biyofilik Tasarım