Yaşam Kalitesi ve İş Hayatı

Son zamanlarda insanlar günlük hayatının büyük bir çoğunluğunu iş yerlerinde geçirmektedir. İş, gelir elde etmenin dışında sosyalleşme ve kişisel gelişim için de önemlidir. Bu sebeple ofislerin tasarımı günümüzde daha çok önem arz eder. Ancak, buna karşın iş ortamlarının tasarımı söz konusu olduğunda iç mimarlar ve mimarların uygun gördüğü düzenlemelerdense uygun maliyetli ürünler ve tasarımlarla mekanı oluşturmak tercih edilir. Bu yatırım tutumu, maalesef çoğu zaman çalışan ve işyeri arasındaki ilişkiyi zayıflatır, alanı benimseme olasılığını ise azaltır.

Elbette ofis tasarımlarında bütçe de göz önünde bulundurulmalıdır, ancak asıl amaç her zaman önceliklerin neler olduğunu bilmek ve karşılamak olmalıdır: Bu durumda ana odak noktası estetik, sağlam ve uzun süre kullanmaya uygun ürünler tercih etmek ve hangi işin ne tarz bir ekipman gerektirdiğini iyi bilmektir.

Aynı tutum tasarımın her alanında geçerlidir. Örneğin; aydınlatma elemanları lüks bir görünüm sağlamaktan öte doğru yerleri, yeterli ışıkla aydınlatmalıdır. Bu düzenlemeler zeminde, duvar kaplamalarında ve mobilyalarda da sadelik, estetik, konfor ve sürdürülebilirlik ön plana alınarak birbiriyle uyum içinde çalışmalıdır.

Böylece personel çalışma ortamıyla özdeşleşebilecek, kendini rahat hissedecek, motivasyon sağlayabilecek ve işlerini zevk ile sürdürebilecektir. Çalışanların yalnızca çalışmadığı aslında yaşadığı da düşünülerek oluşturulmuş bir ofiste, yaşam kalitesi de artar ve yapılan işlerden maksimum sonuçlar alınır.

Previous
Previous

İç Mimaride Geleneksel Malzemeler: Cam

Next
Next

Moda ve İç Dekorasyon