Ofiste Restorasyon

Birçok ofis uzun yıllar kullanım sonrasında yenilemeye ve stil tazelemeye ihtiyaç duyar. Ofis restore edilirken dikkat edilmesi gereken birçok nokta bulunmaktadır. Özellikle mekanın kendine has tarihi ve kültürel yapısının korunması önem arz eder. Bunu gerçekleştirirken eski ile yeninin birbirine dengeli bir şekilde bağlantılı olması gerekir.

Ofis restore ederken günümüzde öne çıkan konulardan biri de engelsiz erişim konusudur. Binalar ve çalışma mekanları tasarlanırken de engeller olabildiğince azaltılmalı mümkünse ortadan kaldırılmalıdır. Bunun yanı sıra yapının karakteri ve özgünlüğünün de yitirilmemesi, kısıtlı bir zaman diliminde minimum bütçe ile maksimum değişimin sağlanması en verimli yoldur. Bunları sağlayabilmek için profesyonel yardım almakta fayda vardır.

Restorasyon süreci planlama ve bütçe oluşturma ile başlar, tarihi bir bölgede yer alıyorsa veya koruma altında bir binaysa gerekli izinler alınır. İç mimar ile mimarlar beraber çalışarak mevcut durumu ve gelecekte istenenleri kapsamlı bir biçimde değerlendirebilir. Böylece yalnızca gerekli kısımlarda, duruma uygun harcamalar yapılır. Kaliteli ve dayanıklı malzemeler tercih etmek sürdürülebilirliği arttırır ve uzun vadede masrafları azaltır. Öngörüleri ve olası masrafları tahmin edebilmek adına tasarımı bütün hatlarıyla değerlendirmek ve dijitalleştirmek de gecikmeleri en aza indirir.

Ofisin yenilenmesi sonucunda özgün yapı korunurken işlevsellik ve çarpıcılık arttırılır. Kültürel doku teknolojiyle bir araya getirilir ve verimlilik artar.

Previous
Previous

Ofislerde Biyofilik Tasarım

Next
Next

İç Mimarlığın Sınırları